Kuru Temizleme
Kuru temizleme, kumaşların üzerinde bulunan kir ve lekeleri çıkarmak için su içermeyen bir çözücü sıvı (solvent) kullanılarak yapılan yıkama işlemidir. Dünya çapında genel olarak kuru temizlemede tetrakloroetilen isimli toksisitesi düşük ve yanıcı olmayan bir sıvı kullanılır. Islak temizlemeden farklıdır, yine de sıvı içerir, ancak giysiler bunun yerine su içermeyen sıvıya batırılır.
Sanılanın aksine kuru temizleme tamamen “kuru” değildir ve sıvı kullanılarak yapılır. “Kuru” ifadesi kimyada çoğu zaman bahsedilen maddenin ya da işlemin su içermediği anlamına gelir.
“Kuru temizlemeci” ifadesi hem kuru temizleme hizmeti veren dükkân için, hem de kuru temizleme işlemini yapan makinenin operatörü için kullanılır.
Müşterilerinin bakış açısına göre, kuru temizleme işletmeleri iki türe ayrılır; bir tesis yerinde temizlik yapar, bir bayi ise müşterilerden giysileri alır, onları büyük bir fabrikaya gönderir ve ardından temizlenmiş giysileri müşteri tarafından alınması için bayiye geri götürür. Bu döngü, temizleme işleminin neden olduğu yangın veya tehlikeli duman riskini en aza indirmek için yapılmıştır ancak günümüzde kullanılan çözücüler yanıcı olmadığından kuru temizlemenin dükkân içerisinde yapılmaması için bir neden yoktur.